Dyk ned i vores ekspertviden og opdag alt, hvad du behøver at vide om UHPC
Få svar på dine spørgsmål
Prisen på dit altanprojekt afhænger bl.a. af antal, varianter, størrelse og komleksitet.
Vi tilbyder både skræddersyede altaner samt vores nye standardløsning, konceptaltaner.
Ved hver variant af altan vil der således være nye beregninger, nye tegninger og nye støbninger. Alle disse faktorer vil have en indflydelse på den samlede omkostning.
Da støbeforme er omkostningstunge er det afgørende for prisen, på altanen, at formen bliver anvendt flere – og helst mange gange.
Nogle af disse omkostninger slipper man for - ved at vælge eksempelvis vores konceptløsning.
Vi vil anbefale dig at kontakte os, hvis du har et specifikt projekt eller et spørgsmål relateret til pris - og derfra regner vi gerne en pris på netop dit projekt.
Ja, siden 1997 er der leveret over 50.000 altaner ud over andre elementer som facadeløsninger, trapper mm. Du kan se et stort udvalg af forskellige projekter lige her
Ja, vi producerer de fleste elementer i Nordjylland hvor vi har vores produktion. Derudover har vi også produktion i Holland, som primært producerer til vores Hollandske kunder.
Ultrahøjstyrkebeton bruger mere cement per kubikmeter end almindelig beton, men sammenligner man eksempelvis pr funktionsenhed - som fx pr m2 altan - anvender vi mindre materiale sammenlignet med tilsvarende elementer i almindelig beton. En undersøgelse viser også, at produktionen af Hi-Con konceptaltaner udleder 22,8% mindre end en stålaltan. Læs mere om undersøgelsen her. Derudover har ultra højstyrkebeton 100+ års holdbarhed.
Læs mere her: Hi-Con bæredygtighed
Vi er bevidste om, at vi opererer i en branche som står for en stor procentdel af det samlede CO2 udslip, og stræber efter at optimere på alle de processer der kan optimeres på. Eksempelvis arbejder vi med at optimere vores beton, så vi kan reducere pasta-delen, og vi har netop påbegyndt et projekt, hvor vi med en række partnere skal se på mulighederne for at lave design-for-adskillelse, så elementerne kan genbruges med så lidt modificering som muligt.
Vi tilbyder et bredt udvalg af montageprincipper, herunder brugen af beslag eller stag og flige i vores beton. Vi har løsninger til en hver bygning og designer løsninger som er skræddersyet til lige præcis de behov der er brug for.
Du kan se de forskellige løsninger ved at downloade vores brochurer lige her
Ja, vi designer efter de almindelige krav til belastninger i Danmark. Vores beton har bl.a. en højere styrke og bedre holdbarhed som vi kan tage i regning, og for at gøre det på den mest sikre måde, har vi fået udarbejdet en speciel standard for altaner i UHPC (ETA'en kan findes under "downloads" (materiale dokumentation)). Den er bl.a. baseret på en lang række forsøg og fuld-skala prøvninger og har været baggrund for vores certificering, så vores altaner kan CE-mærkes.
Vores produkter laves i beton, så grundfarven er derfor grå - men, vi har mulighed for at variere fra en meget mørk grå til en lys flødefarvet. Har du et specifikt projekt, der kræver en anden farve, har vi også mulighed for at blande med farve.
Du kan se et eksempel fra Holland her: Woontoren de Verkenner
Her er den lyse CRC i2® blevet tilsat gul pigment, så altanerne matcher facadens udtryk. Projektet blev desuden i 2017 nomineret til en betonpris i Holland.
Der kræves ikke speciel transport til vores elementer, og da de er lettere og slankere end traditionel beton kan vi ofte hvis det kombineres med produktions- og montagetakt, have flere elementer på et læs sammenlignet med elementer af samme art.
Vi har en CE-mærkning for vores altaner, svarende til hvad man kan opnå på elementer af almindelig beton, men i vores tilfælde er CE-mærket udstedt af Dancert på baggrund af vores ETA. Vores ETA er en speciel "standard" som vi har udarbejdet specifikt for altaner i ultra højstyrkebeton.
Du kan læse meget mere om vores certificeringer og processen i at udvikle disse lige her
Ultra-højstyrkebeton vejer omkring 2.700 kg/m3, hvilket er lidt mere end almindelig beton. På grund af deres slankhed er egenvægten/m2 af UHPC-altaner normalt mindre end halvdelen af egenvægten af altaner støbt med almindelig beton.
Vores altaner har en ekstremt lang levetid på over 100 år, hvilket betyder, at vores ultra højstyrkebeton ikke kræver vedligeholdelse. Dog skal de rengøres for almindeligt snavs, ligesom alle andre elementer af samme type.
Ja, faktisk er traditionel fiberbeton kun armeret af fibre, mens vi bruger fibre som ”sekundær” armering. Fibrene sikrer revnekontrol og de er vigtige for at styre vores nedbøjninger, mens vi benytter traditionel armering til at sikre konstruktionernes bæreevne.
Ja, vores elementer produceres typisk til BS60, men vi kan også designe til BS120 hvis nødvendigt. Vi har udført en del fuld-skala brandforsøg både i Finland og Danmark.
Se mere om vores forsøg med brand her
Ja, vores UHPC er fuldstændig vandtæt, og er endda meget tæt mod gasser pga. den fine porestruktur. UHPC konstruktioner kræver ikke belægninger eller membraner for at holde vandet ude.
Ja, vi har udført en række forsøg med temperaturer ned til -50 grader uden at vores beton blev skadet.
Vi har eksempelvis flere projekter i Finland, hvor der er store temperatursvingninger. Du kan se et eksempel her: Postipuisto
Nej, som udgangspunkt gør vi ikke.
Det er en fordel at benytte UHPC elementer til dit projekt, hvis du ønsker et slankt design, lang levetid og mindre belastning på bygningen.
Dog vil det være en fordel at benytte almindeligt beton, hvis man ønsker et mere prisvenligt alternativ, og man kan leve med tykke elementer samt at bygningen kan holde til en større belastning.
Ja, det gør vi. Vores kernekompetence ligger indenfor beton, og vi har underleverandører som gør det muligt for os at tilbyde montering og levering.
I tilfælde af at man selv gerne vil sørge for montering, så er dette også en mulighed.
Vi løfter vores elementer i løfteinserts. Der er typisk 4 stk. løfteinserts i hvert element. Placeringen og dimension af disse inserts vil fremgå af vores produktionstegninger.
Vi støber typisk vores plader så der er fald på oversiden af pladen på 1:100 (1cm pr. 1m). Afvandingen kan enten rende ud over forkant eller ned i en medstøbt vandrende. Fra vandrenden kan den enten afvandes til afløb eller til et udspy.
Tolerancen på vores støbninger afhænger af dimensionerne af elementerne der støbes. Vi bruger de samme tolerancer som er beskrevet i ”hvor går grænsen” - Den finder du her: https://www.tolerancer.dk/fag/50062
Minimumsdimensionen på et element afhænger af den belastning det bliver udsat for samt hvordan elementet bliver understøttet. Vi laver typisk ikke elementer tyndere end 30mm.
Der er uendelige muligheder for overflader i beton. Vi har ud over en normal glat betonoverflade 8 standard profileringer som er skridsikre. LINK til hjemmeside.
Disse skridsikre overflader overholder skrid sikringskravene R12 eller R13.